Aangezien het eerste bericht te lang was, stuur ik nog even een kort bericht na. Na de HBS-A in 1967 ging ik naar de Kweekschool, wat de toenmalige decaan De Boer echt belachelijk vond. Achteraf had hij gelijk, weinig opgestoken daar. Maar het is toch nog goed gekomen. Daarna heb ik 45 jaarin het onderwijs gewerkt en ik weet best dat ik soms gedrag van vorige docenten op 't Groen kopieerde.

Cees van der Pol
op 03-08-2019

IK zie tot mijn vreugde dat mijn favoriete oud-docent Duits Huib van der Knaap gereageerd heeft in het gastenboek en dus nog in leven is. Ik vond hem erg goed lesgeven en heel vriendelijk. Dat was soms wel eens anders op deze school. Ik heb me in de beginperiode (1962) echt niet zo geaccepteerd gevoeld als arbeidersjongetje tussen de 'elite' van Vlaardingen e.o. Ook aan de wiskundedocenten kon ik weinig lol beleven, maar dat zou ook wel eens door mij hebben kunnen komen. Meetkunde wass zeker niet aan mij besteed.

Toen ik ouder werd en bij Zwaluwen voetbalde, ging het beter,  omdat sommige docenten wel fan van die club waren. O.a. Schepen van scheikunde. Op zaterdagmorgen in HBS-5A scheikundeproefjes tijdens het 5e uur aankijken vond ik zinloos tijdverdrijf. Er ging ook nog wel eens iets fout bij de amanuensis Van Beek, en als je dan om half drie moest voetballen (met o.a. Ies van Wijk/Levi Weemoedt en Leentje Pijpers) dan zat je op hete kolen. Van Schepen mocht je dan wel eens eerder weg.

In de hogere leerjaren heb ik wel vaak gelachen met Arie de Boer en Hag (beiden ak) en Loek Janssen (Ned). Voor Soeters deed je het in je broek en met de lieve oude docent Engels Cees van Toor had je medelijden. Je kon het beste spieken op rij 1 vlak onder zijn bureau. Mijn voldoendes haalde ik zonder iets te leren door de kleine rode Lilliputwoordenboekjes te gebruiken. Mondeling mocht je bij hem thuis doen en dan schonk zijn vrouw eerst een kopje thee voor je in. Het waren beiden ontzettend lieve mensen.

Cees van der Pol
op 03-08-2019

Wat ik leuk vond op school: de kans om op zaterdag (Universia) te volleyballen en te hockeyen. Ik hoop dat Inge Pelgrim, Anita Verburg, Rita, (Letty en Ineke heb ik al op de inschrijflijst ontdekt) en anderen het ook leuk vinden om elkaar te spreken. Ik heb altijd onthouden dat ''we een keer een toernooi hebben gewonnen'' met ons team en dat we ''bij Anita'' mochten fonduen om dat te vieren.

Ilse van der Stel
op 21-04-2019

ik verheug me nu al op de reünie van 21 september. Te meer daar ik de namen op de gastenlijst zag staan van enkele van mijn favoriete leraren: de heer Deurloo die mij door mijn wiskunde-examen heeft gesleept, meneer Van der Knaap bij wie ik als enige van de klas een 8 haalde voor Duits (het jaar daarvoor bij een andere docent als enige in de klas een 5) en door wie ik nog heel veel weet van Tutanchamon, maar dan in het Duits en dan last but nog least meneer Van den Boogaart! Door hem was Latijn het leukste vak van de school. Deze drie heren wil ikbeslist niet missen op 21 september. Tot dan!

Yvonne de Vaal
op 03-03-2019

”Back To The 70’s”

René Bies
op 15-02-2019

Ik heb (bijna) alleen maar positieve herinneringen aan 't Groen. Eerst als leerling (van 1953 tot 1956) en later als leraar(van 1963 tot 1977). Een oud-leraar Frans, die van 't Groen naar een school in Den Haag was gegaan, zei mij eens:
"Mijn collega's heb ik in Den Haag; mijn vrienden in Vlaardingen".
Leuk dat ik in dit Gastenboek Huibert den Draak zie staan. Die herinner ik me nog heel goed (samen met Carla Edelenbosch). Die zijn zelfs in de aula van 't Groen getrouwd.(Ik meen dat ze zelfs de drie lp's met deGoethe's Faust nog via mij hebben gekocht en die in Alphen aan den Rijn bij mij thuis zijn wezen ophalen. Als het niet zo is, is het in elk geval een leuke gedachte. Mijn geheugen is ook geen twintig meer!)

Huib van der Knaap
op 13-02-2019

Ik heb hele goede herinneringen aan mijn tijd aan 't Groen, VWO Alpha (eindexamen in 1976). Fijne medeleerlingen en stimulerende docenten waar ik dankbaar voor ben ze gekend te hebben. ik wou dat ik langs kon komen, maar woon in Canada en vrees dat het niet gaat lukken. Vlaardingen is ver weg, in meer dan een opzicht...

Huibert den Draak
op 05-02-2019

Beste gastenboeklezers,

In het jaar 2016 ben ik geslaagd en heb ik deze geweldige school achter me gelaten.
Omdat ik verschrikkelijk heb genoten van mijn tijd op 't Groen, heb ik altijd achter een GVP-reünie gestaan.
Tevens zullen/zijn de meesten van de generaties tussen 1991 - 2001 niet zo geïntresseerd zijn in een reünie van 15:00 tot 20:00.
Is een reünie-feest mischien een optie @WillyvanBree ?

(doe ff een duimpje omhoog als je het er mee eens bent :-P)

Gino Binnendijk
op 23-01-2019