Menu

Het laatste nieuws vind je hier.

Op 1 september 1919 ging in Vlaardingen de Christelijke H.B.S. Groen van Prinsterer van start. Men begon in het gebouw aan de Schiedamseweg 55. Na enige omzwervingen werd in 1957 het huidige gebouw aan de Rotterdamseweg 55 betrokken. Inmiddels was er ook een gymnasium-afdeling bij gekomen. Vanaf 1968 heette de school Christelijke scholengemeenschap Groen van Prinsterer met een dependance in de Westwijk van Vlaardingen, het latere Westland Zuid. Via enkele fusies kwam de school onder de paraplu van het Accentcollege, van de Holland Accent Onderwijs Groep en nu Lentiz onderwijsgroep. Al die jaren was de school echter het meest bekend in Vlaardingen als ‘’t Groen’.

100 jaar Groen van Prinstererlyceum

Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan het boek “100 jaar ’t Groen”.
In dit boek wordt de geschiedenis van het Groen van Prinstererlyceum uitvoerig belicht met mooie verhalen, leuke anekdotes en veel foto’s uit het verleden en het heden.
Ook zullen enkele oud-leerlingen, huidige leerlingen, collega’s en oud-collega’s hun bijdrage leveren aan het tot stand komen van dit unieke boek.
U kunt door het lezen verdwalen in de herinneringen aan de tijd op ’t Groen. Tijdens de reünie kunt u dit boek kopen voor slechts € 15,-.
Het boek wordt samengesteld door Kor Kegel en Adri Reijnhout. Ron Stans, Nico Minnaard en Harry Chambone voorzien de samenstellers van adviezen.

Programma

De reünie staat vooral in het teken van ontmoeting, herinneringen ophalen en contacten intensiveren onder het genot van een drankje en een hapje. 

14.00 uur                             -              Ontvangst (oud)-medewerkers
15.00 uur                             -              Ontvangst (oud)-leerlingen
16.00 uur                             -              Broodjes bar open
17.30 uur                             -              Buffet open
20.00 uur                             -              Einde reünie

 • Er worden munten verkocht tijdens de reünie, zodat je onder het genot van een hapje en een drankje kunt bijkletsen met je oud-klasgenoten.
 • Tijdens de reünie zal een professionele fotograaf aanwezig zijn voor het vastleggen van de leuke momenten. Deze foto´s zijn ter plekke te bestellen en af te rekenen en deze worden u dan thuisgestuurd.

Uitgebreid programma

Binnenkort is het zover! Op zaterdag 21 september 2019 opent het Groen van Prinstererlyceum zijn deuren voor oud-leerlingen, oud-medewerkers en huidige medewerkers om met elkaar het 100-jarig bestaan van onze school te vieren.

Om 14.00 uur verwelkomen wij onze oud-medewerkers en zal de heer Chambone, de huidige directeur, de officiële opening verrichten. Dan is er gelegenheid om samen een drankje te nuttigen, door de boeken op de boekentafel te struinen en te kijken welke veranderingen de school in de loop der jaren ondergaan heeft.

Om 15.00 uur begint het grote weerzien wanneer honderden van onze oud-leerlingen de school binnenkomen.

Wat hebben we allemaal voor je op het programma staan: natuurlijk de gebruikelijke reünie-items zoals een film- en fotolokaal waar een duik in het verleden genomen kan worden. Hoe geweldig is het jezelf terug te kunnen zien in een van de vele fotoalbums uit de jaren 90, 80, 70, 60 of misschien nog wel ouder, of samen met je oud-klasgenoten en oud-collega’s films te bekijken van de vele reizen, evenementen en MuToDa- voorstellingen van de afgelopen tientallen jaren. Natuurlijk ontbreekt ook een fotograaf niet en voor een extra dimensie zorgen twee Franse cartoontekenaars, die we speciaal voor jou uit Montmartre hebben laten overkomen. 

En wat te denken van een klaslokaal, helemaal ingericht zoals er in het midden van de vorige eeuw werd lesgegeven, waar oud-docenten hun kunsten nog een keer zullen vertonen.

Dit vindt plaats in lokaal 102.

Van 15.30 u tot 16.00 u Dhr P Rottier

Van 16.15 u tot 16.45 u M C Hillenius

Van 17.00 u tot 17.30 u Dhr Schepen

Van 17.45 u tot 18.15 u Dhr G Nobel

Het geheel wordt opgeluisterd door twee optredens van de legendarische Amazing Stroopwafels, die hun roots op ’t Groen hebben liggen en dus op deze dag niet mogen ontbreken.

Nog even onder voorbehoud, maar als onze oud-leerling Lévi Weemoedt (‘Pessimisme kun je leren’)   vanuit Drenthe wil overkomen kan je deze dag ook deelgenoot zijn van enkele wervelende voorstellingen van hem én zijn ‘herontdekker’, schrijver, columnist en televisiepersoonlijkheid Özcan Akyol.

Uiteraard is er gelegenheid om een maaltijd op ’t Groen te nuttigen. Rond 20.00 uur sluiten wij onze deuren weer, naar hopelijk een geweldig weerzien met jullie allen.

Herinner(d)ingen

 • Neem een herinner(d)ing mee. Dan kun je deze inleveren in lokaal 3
 • De komende maanden zal van het verzameld materiaal een kunstwerk gemaakt worden. Hieronder twee voorbeelden van eerder gemaakte kunstwerken die door twee basisscholen zijn gemaakt. Deze zijn verzameld op de pilaren van een viaduct in de wijk waar de scholen staan. Het geheel heeft als titel gekregen “Het ritme van de wijk”.
 • Breng iets mee dat de connectie met ’t Groen symboliseert.

 

 Verder kunnen wij u al een aantal mededelingen doen over zaterdag: 

 • De entree bevindt zich bij de hoofdingang van de school.
 • Om 17.30 uur wordt het buffet, voor diegenen die zich hiervoor hebben aangemeld, geopend in de kantine.
 • Lessen van oud – docenten, schema staat op de site.
 • Boek “’t Groen, Groener, Groenst”, de jubileumuitgave t.g.v. het 100-jarig bestaan is te koop.
 • Oude klassenfoto’s passeren de revue.
 • Er is een lokaal ingericht rondom het Kenia-project.
 • De Amazing Stroopwafels treden op.
 • Wij willen u vragen om, voor zover mogelijk, met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

De school heeft een klein parkeerterrein. Aan de overzijde van de school bevindt zich een grote parkeerplaats bij het winkelcentrum “Het Van Hoogendorpkwartier”. In de wijk is ook voldoende (gratis) parkeerruimte.

 • Gedurende de reünie is er een professionele fotograaf Er worden sfeerfoto’s in  het gebouw en jaargangfoto’s gemaakt. De foto’s zijn tijdens de reünie al te bestellen of naderhand via de website (www.burfo.nl) van de fotograaf. 
 • Er lopen twee cartoontekenaars rond.
 • Consumptiemunten zijn tegen betaling voldoende te verkrijgen. 
 • We zijn een rookvrije school.